top of page
Buscar
  • Foto del escritorAMANDA A.

TREBALL D'ESCRIPTURA: Diari Escolar

Bon dia de nou,


Com porteu la quarantena?


Avui us porto una proposta molt interessant i que molts de vosaltres m'heu estat demanant en aquests últims dies.

Per aquells que no ho sapigueu, l'entrada d'avui tracta sobre com motivar als infants i endinsar-los dins del món de l'escriptura. Per tant, parlaré de diversos aspectes,tals com, per a quina edat pot anar dirigida la proposta, la intenció comunicativa, i quin recurs digital podríem utilitzar.

Per una banda, pel que fa a l'edat, aquest tipus d'activitats és òptima per treballar amb qualsevol edat dins dels cicles de primària, però cal tenir en compte que l'objectiu de l'escriptura i les intencions seran diferents. En el meu cas, he plantejat l'activitat per infants del cicle superior, ja que considero que tenen les suficients eines per a poder realitzar un treball de les característiques que veureu a continuació.

D'altra banda, pel que fa al centre d'interès o intenció comunicativa, se centrarà en la planificació d'un diari escolar, en el qual els alumnes més grans de l'escola, mensualment, hauran d'informar-se envers totes les notícies rellevants de tot el més i petits grups hauran d'investigar i fer una recerca d'informació, fer entrevistes, etc., amb l'objectiu de poder escriure aquella notícia. Cal, sobretot, destacar i haver tractat abans aquest gènere i la importància que té una recerca fonamentada i d'interès.


Aquesta intenció comunicativa els sol interessar molt als infants no només perquè és una manera de fer-los protagonistes, sinó que també els permet actuar de forma autònoma i grupal, que és un aspecte que els agrada molt en aquestes edats.


La divisió de grups és molt important, per exemple, és necessari que un cop escrites les notícies, abans de publicar-les, cal que cada grup inspeccioni totes les notícies per verificar que totes estan correctament escrites i no tenen cap error ortogràfic, morfològic, etc.

El recurs que utilitzaran per poder redactar la notícia, serà la següent:







Aquesta aplicació en línia i totalment gratuïta, és una eina molt intuïtiva i senzilla que podran fer servir sense cap mena d'inconvenient.


Per concloure, vull destacar el rol de la mestra dins d'aquesta activitat. La funció d'ella és supervisar i acompanyar tots els grups per tal d'assegurar que han comprès l'activitat, que segueixen els passo adients, aconsellant-los però sense "corregir-los", ja que la primera comprovació la realitzaran els mateixos infants, la mestra farà la revisió final abans de fer públic el diari escolar.


Espero que us agradi i que la poseu en pràctica.


Ja m'explicareu que tal us ha anat.


Una abraçada molt gran i ens veiem en la pròxima entrada.



Amanda A.






10 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page