top of page
Buscar
  • Foto del escritorAMANDA A.

Els audiocontes

Hola Benvinguts i benvingudes un dia més al meu blog,


Avui voldria compartir amb vosaltres una activitat que considero que és una de les millors activitats i que més gaudeixen els infants, sobretot els infants que són més petits. I que, a més a més, aporta molts beneficis als infants. És el cas de l'audioconte.



L'audioconte aporta molts beneficis als infants, tals com:


- Permet a l'infant que pugui imaginar i crear. Per tant, desenvolupa la creativitat.

- Aporta nou vocabulari.

- Treballa el llenguatge i potencia l'escolta activa.

- Ajuda a incrementar l'escolta activa i la comprensió oral.


Aquests són només alguns dels beneficis que aporta. Trobo que també és important destacar quins són els inconvenients per tal de poder oferir la millor experiència als alumnes, així doncs, alguns dels inconvenients serien:


- Falta de interactivitat entre persones.

- Els infants no poden donar feedback al conte i, per tant, no poden resoldre els seus dubtes. A no ser que l'adult estigui al costat de l'infant.


Així doncs, podem dir que l'audioconte és una bona eina sempre que s'utilitzi correctament, aportant a l'infant les eines necessàries per poder resoldre aquests dubtes que sorgeixen durant la lectura però també per assegurar la comprensió del conte que està escoltant. En definitiva, és molt important destacar que no és una eina que es pugui utilitzar diàriament i de forma única. És necessari combinar-lo amb la lectura oral d'una persona adulta o d'un altre infant.


A continuació us adjunto la meva proposta d’audioconte per infants de primer i segon de primària fet a partir d’un recull de contes titulat “Històries de ratolis" d’Arnold Lobel. Concretament he explicat el conte titulat “Un poc dels desitjos”.


Audioconte-El pou dels desitjos
Descargar • 1.29MB

Espero que us sigui útil i us inspiri a crear audicontes. Us deixo seguidament un conjunt de consell perquè podeu crear-ne un si voleu.


CONSELLS PER LA CREACIÓ D'AUDIOCONTES:


- És molt important una bona pronunciació.

- Una bona entonació.

- Cal respectar les pauses de lectura.



Espero que us hagi semblat interessant,



No oblideu d'enviar-me els vostres audiollibres,


Fins la setmana vinent.


BEECREATIVE




BIBLIOGRAFIA:


Lobel, A. (1972). El pou dels desitjs. En A. Lobel, Històries de ratolins (págs. 8-16). Kalandraka.

Tarrés, S. (s.f.). Audiocuentos y niños. Ventajas e inconvenientes. Obtenido de Mamà psicologa Infantil: https://www.mamapsicologainfantil.com/audiocuentos-y-ninos-ventajas-e-inconvenientes/ consultat el 28/04/2020



15 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page