top of page
Buscar
  • Foto del escritorAMANDA A.

Som locutors- Crònica radiofònica

Actualizado: 17 abr 2020

Benvolguts i benvolgudes,


Avui us porto una activitat que proposaria als infants per tal de poder treballar no només la llengua oral sinó que també els gèneres discursius que existeixen. En aquest cas em centraré en el gènere discursiu oral anomenat "Crònica Radiofònica" perquè penso que és una forma molt pràctica i diferents de treballar.

A l'aula, com és evident, s'hi haurà introduït què és una crònica radiofònica i quines són les seves característiques. Així com s'haurà mostrat exemples de cròniques radiofòniques. Llavors, a partir de tota la informació recollida a l'aula, es construirà aquesta infografia que veieu a continuació. Aquesta activitat, és a dir, aquest model que us porto pot servir per a qualsevol edat, ja que es pot fer servir amb els més petits de cicle inicial perquè contè poc text i aquest és simple, i també amb infants més grands, de cicle superior. Com és evident, en la realització de la tasca, els infants més petits necessitaran més suport i adaptacions. Tals com: Escollir un tema a treballar més senzill i més guiat per la mestra, anat comprovant cada pas que s'està realitzant per assegurar la comprensió de la tasca perquè tot surti bé, etc.

A més a més, partint del recull de la infografia on poden veure de manera resumida tota la informació rellevant, els demanaria crear una crònica radiofònica on es tracti alguna notícia o esdeveniment que hi hagi succeït a l'aula o a l'escola.




Què us sembla aquesta activitat que proposaria?



Bibliografia:

Herrera, S. (s.f). Tema 4: La crónica en radio [Diapositivas de PowerPoint]. Recuperado 24 de Marzo, 2020, de:

21 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page